Oana Bârzu: benzi dedicate pentru autobuze

– Ce soluție vrei să implementezi colaborativ, alături de alți ieșeni și cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale?

Mijloacele de transport în comun ar trebui sa aibă banda lor specială. În acest fel, vor avea o oră fixă la care vor ajunge. De asemenea, ar fi utilă o aplicație prin care să vedem unde se află autobuzul/tramvaiul și în cât timp ajunge în stație.

– De ce crezi că Iașul are nevoie de această măsură?

Dacă transportul în comun ar deveni organizat, tot mai mulți cetățeni l-ar alege în favoarea mașinilor personale.

– Câți oameni estimezi că ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

Grupul țintă ar fi studenții și elevii. Având în vedere că Iașul este un oraș universitar, mereu vor fi elevi și studenți care vor circula cu transportul în comun. Alături de ei, persoanele de vârsta a doua sunt, de asemenea, călători care folosesc mijloacele de transport public.

– Prezintă pe scurt etapele proiectului.

1. Crearea benzilor speciale pentru autobuz.
2. Crearea softului cu harta interactivă care se poate accesa și de pe telefon.

– Estimează cât crezi că ar dura fiecare etapă de la punctul anterior.

Cu oameni pregătiți, maxim 2-3 luni.

– Care sunt nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

Ar trebui să interzică mașinilor să circule pe liniile de tramvai și pe prima bandă, de exemplu, iar această bandă sa fie dedicată pentru autobuz. Cât despre cea de-a doua idee, sunt destui oameni pasionați de informatică la universitățile „Gheorghe Asachi” și la „A. I. Cuza”.

Ai deja în vedere o echipă de colaboratori?

Nu.

Intră în dialog cu Oana Bârzu
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.